02 February, 2011

Telinga yg tersumbat!

Assalammualaikum...

hye... kita bersua kembali.. dengan entry yg agak memalukan diri ni..
Haishhh.... sungguh tergamak aku berperangai sedemikan..
Ni kisah time aku nak masuk kelas lesen motor.. tunggu la giliran sambil2
tu.. dengar lagu kat Mp3, tak la berapa kuat dan guna headphone sebelah je pun..
Tunggu punya tunggu tiba la giliran aku.. Pegi laa kat kaunter tu.
Cewah2 da ready da dengan i/c sebab da tau dia akan mintak i/c before dia suruh yg lain.
So, bagi la i/c tu.. Orang yg incharge bahagian tu orang india lelaki. Kebetulan ada 2 orang
lak kat situ, yg seorang lagi tu tukang sebok. So, tak kesah la nak incharge bape orang la kan.. Then orang tu tanya la soalan.. "daftar dekat sape". Dan aku dengan rasa confidentnye
letak ibu jari kanan kat tempat thum print tu eh.. tak boleh bla. hahahahah. "bukan, (sambil senyum) daftar dengan sape?" tanya orang india tu lagi. Time die tanya soalan aku pun bukak la headphone aku yg masih terpasang lagu tu. "hah! ape die? ooo.. En. Bahran". Mereka berdua da senyum2 da. Mesti dalam fikiran dengan hati dia orang da berkata2. "budak ni lepas pulak nak amek lesen?". " kurang pendengaran pulak tu, cam mane nak amek lesen. Tak dengar orang hon nanti". Selesai je, aku pun diberi borang permohonan. Tunggu giliran untuk daftar masuk (kedatangan la). Selesai je sign attendance, aku pun masuk la kelas/bengkel tu. Kat sane aku ade la kenal sorang member nak amek lesen macam aku. Sebelum ni ada adik temankan tapi dia da amek awal. Hmm... Masuk2 je kelas aku pun duduk la.. Tengok2 bawah meje alamak ade kertas sape lak ni. Then, ada budak laki tu g toilet, upe2nya dia punye tempat. Alahai.. malu lagi aku. Patut la bila aku dah masuk then aku duduk orang lain tengok je aku.. Aiseyy..men.. aiii.. =,=' . Kawan (yati) aku tu pun masuk lah dalam kelas. Bape saat kemudian rase macam boring, dengar lagu semula. Si kawan aku ni pun tanye aku "ooo.. patot la kau tak dengaw orang tu tanye?". "aku pelik gak kau tibe2 cam tu." Lepas tu aku tengok kau tarik benda kat telinga. Dah sah kau mesti tak dengar sebab dengaw lagu. Aku dengan si yati ni hah! da gelak2 besar da dalam kelas tuh.. hahahhaha.. Orang lain semua tengok je kite orang gelak..Aku ingat tak ada orang perasan, sebab tak ada orang sangat dah. Orang lain dok sebuk buat keje sendiri. Haishhh.... aigooo~~ malu aku dibuatnya. =,=


p/s: jika anda berada situation macam saya. Please jauhi diri dengan dengar lagu atau benda yg melekakan diri atau kurang pendengaran kerana boleh memalukan diri anda. Sekian.

ok! bye.

2 comments:

KD said...

telinga yg tersumbat dengan headphone okay. haha.
qis pun selalu je lagi lagi dalam bilik. cakap lah korang sorang sorang dalam bilik tu.hehe.

MaiZerry said...

qis:>> hahahaha.. same la juga kak mai before2 ni. kalu tgh dengar lagu. jgn la berckp dengan sy. sy memg tak dengar. hanya dgn sentuhan je bru perasan. hehe