23 October, 2012

Macam kaki Gergasi weh!


bismillahirahmanirahim...

Hai... Apekabar korang korang semua??! Buat apakah? Dah dinner kah?
Aku (saya) je belum lagi.. Perut lapar tapi tak larat nak buat makanan tu memandangkan
kaki aku (saya) ni tengah membengkak.. Halamak! Walawey.. tak tahan kaki ni membesar.
Ni kes gara-gara aku nak melangkah longkang ala2 besar dengan memakai kasut
wedges kat pasar malam. *malu (^.^)'

Tiba-tiba je berderab je kaki ni.. adoi~ Rasa time tu juga aku (saya) nak nanges melaung.
Tapi mengenangkan aku (saya) ni kat luar, aku nekad je angkat barang yang aku cempak masa aku (saya) jatuh tu.. Nekad je lintas jambatan lagi! naik motor pulak! halamak! memang malang lah!
balik je ada kawan ayah datang umah pulak. Salam salam, senyum. Cepat cepat masuk bilik.

Cepat-cepat call mak.
"mak kat mane?"
"mak kat umah la" (dia ingat aku kat pasar lagi)
"mak masuk bilik ana jap mak"
"kenapa?"
"masuk la jap, kaki terseliuh tadi"

Hmm... mak masuk je terus aku melaung tak tahan kaki aku (saya) ni dah membesar..
Hanya Tuhan jela yang tahu kesakitan aku (saya) ni.. 
mak ambil minyak panas tolong sapukan kaki aku (saya) ni bagi kurangkan rasa sakit tu.
"mak jangan urut kuat sangat, entah-entah patah ke?"
"ni teruk sangat ni, nak pegi urut tak?"
"nak! nak urut juga, kasi hilangkan sakit, bengkak ni"
"mak call dulu"

Nak tunjuk gambar, aurat. ^_______^

Baik mak tolong urut sikit bagi hilangkan sikit
rasa sakit tu. Makan ubat tahan sakit, da lega. Amboi terus je cari makanan aku (saya) beli kat pasar tu.
Lapar gila beb!~ tak makan dari siang, just breakfast hinggalah kemalam baru nak makan.
Class aku (saya) sem ni.. tersangat la pack! pagi ke malam ade class. 

Lepas je makan, siap-siap.. Pegi urut terus. Aku (saya) tak nak tunggu lama-lama baru nak berurut.
Nanti orang kata lagi masuk angin, lagi sakit sebenarnya.. Memandangkan aku (saya) ni suka berjalan.
So, aku (saya) nak kaki ni cepat sembuh, kene juga la pegi berurut. At least, kurangkan sikit
bengkak kaki ni okay lah! Dah la aku ni ada test pagi-pagi pulak tu..
Membacalah dalam keadaan kesakitan..
Mujur la test senang. Alhamdulillah... 
Tuhan tu ada, Dia membantu aku permudahkan soalan.
Amin.. amin.. Ya Rabb.


Nota kaki : Mulakan segala perbuatan dengan ucapan bismillahirahmanirahim. ^____________^

4 comments:

fatin amalina husna said...

aduhh..faham benor rasa sakit sebab bengkak kaki tuu..nak p mengurut pon kena sabar bnyak2..

Liyana said...

faham benor? mesti pena kene kan? mmg kene sabar je yunk. da smggu pun tak baik2 lagi taw.. :(

Mohd Syukri said...

lame x singgah blog nie.huhu..da baik ke kakinye?

Liyana said...

belum sembuh sepenuhnya.. dlm perubatan lg. semakin sembuh..