28 February, 2011

Daphne Iking Kini Dahlia


Assalammualaikum para blogger semua.. Apa kabar anda disana.. cewah2. Mcm tulis surat je.. Ha.. gini.. Hari ni aku bace paper Metro. Waaa... gitu. Muka depan je da menarik perhatian aku nak bace gara2 Daphne Iking personaliti terkenal lagi tak asing kat Malaysia ni kan.. Alhamdulillah kini dah memeluk agama Islam secara rasminya.. pada 8 Januari lalu sekali gus menjadi seorang isteri yg sah sebagai orang muslim.

Katanye lagi, dia memeluk agama Islam bukan kerana nak kawin dengan lelaki melayu tetapi dengan rela hatinya dan juga minat. Sebab dia selalu atau pun sering menceburi lakonan dan sekelilingnya adalah segalanya tentang Islam. Apa yg berlaku sekelilingnya menarik minat lagi dirinya untuk memeluk agama Islam dan sebagai Muslimah. Alhamdulillah.

Kini, nama Daphne Iking bertukar kepada Dahlia. Sape2 nak panggil namenya Daphne pun dia tak kesah. Yelah. Dia terkenal dengan namenya itu kan. InsyaAllah berkat dia memeluk agama Islam. Bertambah la murah rezekinya.. Amin... Daphne tak terus mulakan solat, tapi mempelajari cara2 utk solat, wuduk. Malah, dia ada membeli buku version malay and english utk solat mcm budak2 baru belajar solat. Its ok. it fine. Tak perlu malu untuk berlajar. Right!
Malah, barang pertama dia beli adalah telekung dan juga sejadah. Anaknye Isobel pun turut di ajar cara solat dan juga memiliki sejadah mini.


p/s: Islam adalah agama yg suci lagi indah...


Photobucket

2 comments:

Nasuha Salleh said...

Alhamdulillah..
bertmbh saudra Islam kte ;)

MaiZerry said...

Nasuha Salleh | Alhamdulillah.. Islam adalah agama yg patut dicontohi.