17 March, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL


Assalammualaikum... Selamat Petang semua. So, hari ni tak penah2 nak join segmen BEN ASHAARI. Hari ni aku rajin.. Disebabkan aku boring, tak tau nak buat ape dan kebetulan juga da lame tak update entry kan. Berbalik kepada segmen..

  1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
    Pernah. Firstly, of cos dari rupa parasnya kita tertarik dan barulah keperibadiannya. Caranya, gayanya..
  2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
    Tidak juga kerana rupa paras tak menjamin kebahagiaan kita. Setakat sedap mata memandang dah memadai. Terlalu cantik atau handsome pun tak senang juga.
  3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
    Bagi saya of cos la juga dari face nya dan tubuh badannya. Kenapa tubuh juga sebab saya ni dah rendah of cos la cari yg lebih tinggi dari saya..
  4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
    WaAllah. Ada juga badannya tetap maintain. Itu terpulang kepada pasangan itu. Ada masa bujang mesti jaga badan, takut2 tak ada orang yg suka. Kalau lepas kawin tak kesah dah. Sebab dah berpunya.
  5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
    Setuju la juga kerana majoritinya begitu tapi tak semuanya. Lelaki kacak agak wajib jadi playboy dan perempuan cantik materialistik mengambil kesempatan kepada lelaki kaya untuk memuaskan hatinya.. Nila setitik rosak susu sebelanga.
  6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..
    Bagi saya, sedap mata memandang dan agamanya kerana terlalu kacak takut di ambil orang. Zaman sekarang tak dapat lelaki tu, guna benda halus utk mendapatkannya. Bukan kerana seorang isteri itu tak pandai jaga suaminya. Manakala agamanya boleh membimbing saya lebih lagi. InsyaAllah..
  7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
    Alhamdulillah. Saya berpuas hati apa yang ada. Terima apa saja didepan mata.
  8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
    oohhh.. tidak. Agak tidak bersyukur sedikit tapi akan diperbaiki mana yang patut. InsyaAllah.
  9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
    Ada sesetengah orang akan berfikir macam tu.. Ada kehendak diri sendiri untuk menarik minat pasangannya. Tubuh badan adalah first impression pasangan kita suka pada diri kita.
  10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
Memang tersangat la banyak produk2 untuk menguruskan badan. Ada yang benar benar mujarab dan ada juga yang sekadar menghabiskan wang dan buang masa. Ada lebih baik setiap weekend keluar ke taman untuk bersenaman. Paling tidak pun di kawasan rumah pun boleh juga. Jaga pemakanan tiap2 hari.

p/s: kita tak boleh la percaya kepada rupa fizikalnya saje kerana rupa paras tak boleh menjamin kebahagiaan tapi keperibadian dan caranya membimbing kita ke jalan yg benar itu paling penting. InsyaAllah.
Photobucket


6 comments:

AMMAR YASIR said...

owh..suka yang tinggi ek...

RuBiE ZaiNuDdin said...

salam..
singgah cnie..;)

btw salam perkenalan..^_^

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Salam ,

Terjah dari Segmen BA - Follower ke -84

Nice & Jujur + Sweet jawapan n3!& just love ur p/s!!

singgah ler: http://themptyanty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

pRiNCe said...

JAWAPAN YG bagus...nice..:)
prince dtg dri blog bro ben...
selmat berkenalan ye..
lau sudi jengukla blog prince yg newbiee n buruk ni ye....:)

rosmalisa binti mat isa said...

salam perkenalan...kita dtang dari blog en ben.
nice!!!!

sha said...

singgah sini..


:-) nice..


jom baca pendapat saya pula:

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html