17 March, 2011

[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?


Assalammualaikum... Selamat Petang. Hari ni masuk segmen ni aku join segmen.
Tadi Ben Ashaari and now [Blog Picisan] plak.. =)
Ni kes dah boring sangat dah nih! Jom kita jawab soalan di bawah ni!



1. Adakah anda budak kampung?

Ye. saya menagaku saya budak kampung dan bangga juga! Hidup budak kampung! hahaha..

2. Kampung anda dimana?
Di Kampung Pernu, Melaka. Sape2 yg kenal Medan Ikan Bakar, Umbai Melaka.. di situ la area kampung saya!! yeah!!

3. Apa yang best tentang kampung anda?

Of cos la ada pantai untuk main2 air, ada pokok nak panjat, ada pasir nak main2.. !!! kampung saya tak la mundur sangat. ok lagi.. hehe.. :)

4. Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
Area rumah je. Yelah, area rumah je dah best.. kate pun kampung.. kawasan die besar, tak macam kawasan taman.. boring..!! haha Rugi sape2 bukan dari kampung.. :P

5. Permainan kampung yang pernah anda main?

Uish.. macam2 saya main. Hahaha.. permainan laki2 pun saya bedalnye.. main teng-teng, batu seremban, galah panjang, congkak, baling-baling selipar, kejar-kejar, polis entry, sorok-sorok baik tak sorok dengan bunian.. haha. Lagi hmm... Main tembak2. Pistol buat sendiri kot dari kayu. Peluru dari buah ceri.. Terbaik woookk~~


Baling-baling selipar... main dalam 6, 8 orang da ok! ada 2kumpulan.


congkak! sape tak tau main kan.. sape2 yg tak tau tu, no comment.


Cara2 main galah panjang.. best.. hahaha!!

Nak tag sape yek! kawan saya sorang nih!


p/s: rindunya nak main permainan ni semua.. haish! kene buat hari keluarga ni nak main camni balik! hahaha..


Photobucket

4 comments:

darxniq said...

wuuuuuuuuuuuuuuuu...rindu nk main polis sentri...ngn main baling selipar..

MaiZerry said...

darxniq>> haaa.. kan. rindu sangat2. dolu kecik2 boleh la. tapi skg da besar.. hihi..

Dda Ly said...

seronokkan..main tengteng, main congkak, main baling² selipar...rindu!

meh ke rumah..
~a week already~
keep in touch ye..♥♥♥

MaiZerry said...

Dda Ly>> haah! seronok sgt2.. :) ok! <3