07 June, 2011

Pulau Pinang dah huru hara..

Assalammualaikum... Vroom~ vroom~ He He He.. merimpit pulak malam-malam ni. So, malas pulak nak bermukadimah panjang. Ni, ni.. korang tengok berita tak kat tv3 tadi? Tak tengok? Hish... kena la tengok, ambil tahu isu semasa. Jadi orang Malaysia mestilah jadi orang yang berpengatahuan tinggi.. (eah2, ada kene mengene ke?) sikit lah..

Berbalik pada tajuk aku tuh. Melalut lain pulak walaupun sikit. Mai sini apa cek nak habaq kat hangpa semua. Buat masa ni peringatan dekat orang luar sana yang rajin p melancong. Yelah.. tengah musim sekolah pulak sekarang nih kan? So, time ni lah luangkan masa untuk bersama-sama keluarga bukan? Tapi ingat berpada-pada. Bak kata orang tua dulu-dulu. Suka-suka, lama-lama berduka. Haa.. ingat tu.

Haish.. bila nak start cerita berkaitan dengan tajuk nih. Ni aku nak bagitahu yang kini air di Taman Botani di Pulau Pinang di cemari air kencing tikus. So, sesiapa pegi buat masa terdekat ni, penah main air disitu. Segera pegi jumpe doktor untuk membuat pemeriksaan. Kita kena lah buat pencegahan awal sebelum melarat.. betul tak? Kalau nak pegi taman tu boleh, tapi di minta jauhi sungai di situ. Tengok air kat situ..perghh!!! jernihnya. Rasa nak terjun je. Malangnya dah dicemari pulak dengan air kencing tu. Ceh!

Lagi satu kes kat Penang tu, kereta kabel di bukit merah terpaksa ditutup kerana kerosakan. Ini boleh menyebabkan kemarahan orang ramai yang datang dari jauh semata-mata nak naik kereta kabel tu. Menelan belanja berjuta ringgit. Tengok? Siapa yang tengah memerintah Penang tu? Tu la.. nak sangat takluk Penang tu. Lagi teruk adalah dari before ni. Kita cakap sat pasai politik ni nah.. Sebab aku benci giler pembangkang yang takluk negeri tu. Dia ingat negeri tu, negeri dia. Haish... mendatangkan kemarahan betul lah!

Photobucket

6 comments:

Azeanthy Paiman said...

suka la skin's blog sis...=)

アヌム ちゃん said...

bahaya tu air kencing tikus..

diana said...

pulau pinang memang tak best..
tambah bangsa cina kat sini macam samseng.hindu pun besepah..semak!!

Liyana said...

@Azeanthy Paiman: thanks.. :)

Liyana said...

@ アヌム ちゃん : kan..tulah. dah tak boleh ke penang lagi. bahaya. org cina pulak yg takluk kan.

Liyana said...

@diana : yeke.. sy pun dah lame tak ke sane. dulu je ada family holiday. dulu tak mcm sekarang kan? hmmm...